top of page
Om Skjør
Historien

1910 ble Janna Elise Lilleskjør født på gården Lilleskjør i
Eidsberg. Senere giftet hun seg med nabogutten Oskar Skjør og de fikk 2 barn. Hva er koblingen mellom bondekona fra Eidsberg og en ny butikk på Ørje? Faktisk ganske mye! 
 
For på 60-tallet giftet datteren Karin Aslaug Skjør seg med Arne Nilsen – nevøen til Anders Nilsen. Deres to barn Truls og Trine er i dag eiere av butikken Nilsen. Anders, som bygde Hjørnegården, og broren Einar var sentrale i driften av det som i dag er Nilsen. Butikken som fyller 105 år har alltid vært et sentralt innslag i Ørje.

I 2015 fikk vi kjøpe nabobygget til Nilsen og Hjørnegården var dermed tilbake i Nilsen familien. Vi hadde en tanke om hva vi skulle fylle den med, men timingen var ikke optimal. Noen ganger tar ting tid. I 2017 fant vi et visittkort med Janna Skjør på loftet. Det ga tankene ny næring og en historie begynte å ta fart. Visittkortet er grunnlaget for butikkens logo. Og - hva er mer naturlig enn at når vi åpner en ny butikk vegg i vegg med Nilsen at den får navnet Skjør!

Janna Skjør - Skjør Ørje.jpg
141240_Almine_Knit_Cardigan.jpg
Butikken vår

Ikke en motemetropol. Ikke en storby. Men, vi har blitt møtt med entusiasme og velvilje fra nesten samtlige av de vi ønsket å ha med på laget. Skjør er en nisjebutikk for jenter i alle aldre som er opptatt av klær, sko og tilbehør.

 

Vi konkurrerer ikke med kjedebutikker og kjøpesentre. Du finner ingen nettbutikk. Vårt mål er å skape noe som gjør det å rusle Storgata opp og ned enda mer spennende. Et kjøpesenterfritt sentrum der de i butikkene vet at deres innsats er med på å bygge Ørje.


Vi vil at du skal se produktene live i Storgata 11. Finne ditt favorittplagg blant de produktene våre leverandører  selv har anbefalt oss. Hos oss kan du prøve, kjenne på og ta med deg kjolen, skjørtet eller genseren rett hjem.


Dessverre gutter, fortsatt ingen plass til dere, men vi kan bidra med gode innspill på gaver til koner, samboere, døtre, mødre og bestemødre. Og et gavekort er aldri feil.

 

Visste du forresten at gutta nå kan kjøpe jeans, t-shirts, skjorter med mer fra Lee hos Nilsen? Og – glem ikke å stikke innom Bakergaarden rett over gata.

bottom of page